You are connected to the Nespresso NO website. If you want to receive your delivery in another country, please follow this link.

  • Register
  • Your business
  • Coffees
  • Accessories
  • Machines
  • services
  • about us
  • Sustainability

The Recycling Process | Nespresso Pro | NesEntity_NO

capsule

Hvordan gjenvinne | Nespresso professional

Menu

Gjenvinn dine Nespresso-kapsler

 

I Nespresso tar vi miljø og bærekraft på alvor, og vi vet at norske bedrifter deler vårt syn. Sammen skal vi sørge for at brukte kaffekapsler blir resirkulert på en effektiv måte og at de får et nytt liv.
For å gjøre denne prosessen enklest mulig for din bedrift har vi iverksatt et nasjonalt gjenvinningsprogram.

                                                                                                      Bestill gjenvinningsboks
 

 

Det er enkelt å gjenvinne Nespresso-kapsler 

Ved bestilling av nye kapsler kan dere bestille en gjenvinningsboks med plass til inntil 1500 brukte kapsler. Boksen inneholder 5 poser og 5 strips. Alle Nespresso-kapsler kan gjenvinnes, og vi oppfordrer våre bedriftskunder til å informere sine ansatte om at de også kan ta med seg Nespresso-kapsler hjemmefra til jobben for gjenvinning.

Brukte kapsler kan enkelt returneres med budet
som kommer med deres neste Nespresso bestilling. Enklere kan det nesten ikke bli.
Følg kapselenes reise

Vil dere begynne å gjenvinne? Bestill gjenvinningsboks

Retur av kapsler utenom levering av våre varer bookes via vårt kundesenter og koster kr. 359.

Hvorfor bruker vi aluminiumskapsler?

Hver kapsel har fremtidig potensial

Nespresso bruker aluminium i kapslene fordi materialet har en unik evne til å bevare kaffens ferskhet, smak og kvalitet. Aluminium kan også gjenvinnes i det uendelige. Det betyr at hver kapsel kan få et nytt liv som et annet aluminiumsprodukt. Så neste gang du har laget deg en kaffe, husk å kaste den brukte kapselen i en gjenvinningsboks.

Separasjonsprosessen

For at gjenvinningen av kapslene dine skal bli mest mulig effektiv har Nespresso inngått et samarbeid med Norsk Gjenvinning. Her har de en spesiallaget maskin som skiller kaffegrut og aluminium. Når bestanddelene er skilt fra hverandre blir de foredlet og fortsetter sitt livsløp.
Et nytt liv


Fra kaffe til biogassNår kaffegruten er skilt fra aluminiumet, gjennomgår råstoffet en prosess som gjør det til et biogass-substra, som igjen blir foredlet til metangass. Gassen brukes som drivstoff i busser og søppelbiler, samt til strømproduksjon og varmekraftverk. Det som er igjen brukes som gjødsel i dyrefòrproduksjon. Et evig kretsløp.

Fra aluminium til sykkelNår aluminiumet fra kapselen har blitt skilt fra kaffegruten, blir det presset sammen for så å bli sendt til smelting og foredling. Det foredlete metallet kan brukes i en mengde produkter, for eksempel biler, sykler eller brusbokser. Mulighetene er uendelige.

Et bærekraftig fellesskap

Vi har knyttet til oss samarbeidspartnere som
Norsk Matretur AS, Bring og Norsk Gjenvinning. Vårt oppdrag er å legge til rette for gjenvinning og ditt oppdrag er å resirkulere. Sammen skal vi gjenvinne 140 000 kg
med Nespresso-kapsler i 2018!

Vi trenger din hjelp til å nå dette målet!

Nespresso sin bærekraftsvisjon

Planeten vår er et dyrebart sted. For å sørge for vårt lille bidrag for å beskytte den, jobber vi kontinuerlig med praktiske løsninger  for å gjenvinne kapsler for våre kunder i hele verden.
Vi startet med kun ett program i Sveits for 25 år siden. Nå er det Nespresso gjenvinningsinitiativer i 39 land og mer en 14 000 gjenvinningspunkter på verdensbasis.