Recyclen

Sla over tot hoofd inhoud

Header

Je bent op de hoofdinhoud.

Het Recycleproces | Nespresso

Menu

Recyclen met Nespresso

Maak het verschil met jouw bedrijf en recycle capsules eenvoudig.

Het bieden van de beste koffie, kopje na kopje, brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Naar jou en naar de wereld waarin wij leven. Nespresso zet zich daarom in om verantwoord te ondernemen en zoekt altijd naar manieren om het verschil te maken, bijvoorbeeld op het gebied van recycling.

Recyclecontainer

Indien je meer dan 3.000 Nespresso capsules per maand verbruikt, kom je in aanmerking voor een container om de capsules in te verzamelen.

Mail ons voor meer informatie

De container wordt maximaal twee keer per maand gratis geleegd. Onze accountmanagers vertellen jouw hierover graag meer.

Mail ons en je ontvangt binnen 5 werkdagen antwoord.

Recyclezak

Je kan de gebruikte capsules eenvoudig recyclen door gebruik te maken van de recyclezak. Deze recyclezak kan je gratis toevoegen bij jouw koffiebestelling.

Bestel hier de recyclezak

Via de volgende punten kan je de volle recyclezakken vervolgens weer inleveren.

Het recycle proces

Verantwoordelijkheid voor duurzaamheid

De capsules van Nespresso zijn gemaakt van aluminium, het beste materiaal om de hoge kwaliteit koffie te beschermen tegen de negatieve invloed van lucht, licht en vocht. Aluminium is bovendien oneindig recyclebaar en daarmee een waardevol en duurzaam materiaal. Wil je de beste keuze maken? Start dan vandaag nog met recyclen en draag bij aan een betere wereld.

zakelijke koffiecapsule

In Nederland hebben we 100% capaciteit om Nespresso capsules te recylen

Nespresso heeft in Nederland een speciaal recyclesysteem ontwikkeld samen met recyclepartner Remondis. Het speciaal ontwikkelde recyclesysteem onderscheidt aluminium en koffie uit gebruikte capsules. Zo gaat er niets van de capsule verloren.

Een Tweede Leven

Van koffie tot biobrandstof

Eenmaal gescheiden van het aluminium, kunnen koffieresten op talloze en steeds innovatievere manieren hergebruikt worden. Je vind de resten terug in compost om de bodem van rijstvelden of wijngaarden te verrijken. De koffie kan ook worden omgezet in brandstof, zoals biogas voor bussen.

Van aluminium naar een fiets

aluminium
Aluminium is 100% én oneindig recyclebaar. Elke capsule die je recyclet kan terugkomen in een ander dagelijks gebruiksvoorwerp, bijvoorbeeld in de auto- of fietsindustrie. De mogelijkheden zijn oneindig.

Het Duurzaamheidsprogramma

Het "The Positive Cup" programma omvat ambitieuze doelstellingen op het gebied van koffieproductie en sociaal welzijn. De drie doelstellingen die we nastreven voor 2020 zijn:

  • 100% duurzaam gewonnen koffie
  • 100% verantwoord beheerd aluminium
  • CO2 efficiënte operatie
Positive cup woman