De unieke aanpak van Nespresso

Sla over tot hoofd inhoud

Header

Je bent op de hoofdinhoud.

DE UNIEKE AANPAK VAN NESPRESSO

Ontdek hoe wij duurzame keuzes maken

LEES VERDER v

TOEGEWIJD AAN DUURZAAMHEID 

Wij zetten in op duurzaam. Vanaf de start.

Dat doen we omdat we ons realiseren dat we meer zijn dan enkel de maker van heerlijke koffie. We zijn ook werkgever, we zijn producent, we zijn partner en nog veel meer. Wij willen met elk kopje koffie een verschil maken voor iedereen in de keten en een positieve impact hebben op deze aarde. Daarom willen wij vanaf eind 2022 volledig CO2 neutraal koffie produceren. Wil je weten wat er voorafgaat aan jouw kopje koffie?

Download Whitepaper

GECERTIFICEERD ALS B CORP™

Al 30 jaar stelt Nespresso duurzaamheid centraal bij het verbouwen van hoogwaardige koffie. Sinds kort is Nespresso een gecertificeerde B Corp™. Wat betekent dat eigenlijk? In het kort betekent dat we ons aan mogen sluiten bij een groep ondernemingen die baanbrekend werk verrichten, die verder gaan dan duurzaamheid stimuleren en die een balans weten te vinden tussen maatschappelijk belang en winst.

LEES MEER

Wat wordt jouw unieke aanpak?

Duurzame keuzes beginnen met kennis - kennis over wat je kan doen. Daarom vertellen wij in onze whitepaper je niet alleen over een aantal keuzes die wij hebben gemaakt, maar delen we praktische tips die je helpen om ook in jouw organisatie duurzamer aan de slag te gaan. Zoals:
- Wat jullie vandaag kunnen doen om te verduurzamen als bedrijf;
- Bronnen voor het starten van jullie duurzame reis;
- Nog meer inspiratie voor duurzame keuzes.

LEES MEER

Kwaliteitskoffie en duurzaamheid gaan hand in hand

Kwaliteitskoffie komt van boeren die samenwerken, zorgen voor hun gemeenschap en oog hebben voor de natuur. Door de boeren te helpen om duurzaam te verbouwen, kunnen wij hen een stabiel en levensvatbaar bestaan bieden.

Ons doel is om de kwaliteit, duurzaamheid (zowel sociaal als milieu) en productiviteit te verbeteren voor de boeren. Hiervoor werken we samen met Rainforest Alliance, en ondersteunen we lokale boeren en hun gemeenschappen. Dit programma noemen wij: het Nespresso AAA Sustainable Quality™-programma.

ONTDEK HET AAA PROGRAMMA

DE UNIEKE FORMULE VAN NESPRESSO

Single pack koffie

Single pack koffie

Wist je dat individueel verpakte koffie juist heel duurzaam is?

Je gebruikt precies de hoeveelheid koffie en water die nodig is voor jouw perfecte kopje koffie. Daarnaast hebben wij heel bewust gekozen voor aluminium verpakkingen als duurzame optie. Aluminium is het beste materiaal om de versheid en aroma’s van onze koffie zo lang mogelijk te beschermen en het aluminium is oneindig te recyclen. Echt waar!

Duurzaamheidscertificaat

Duurzaamheidscertificaat

Het Nespresso AAA Sustainable Quality™-programma is gelanceerd in samenwerking met Rainforest Alliance.

Op deze manier zorgen wij dat de koffiebonen onder de beste omstandigheden worden geproduceerd voor het milieu, de boeren, hun families en de gemeenschappen. Zo neemt de oogstopbrengst toe en daarnaast ontvangen de boeren een prijs die boven de marktprijs ligt voor de koffiebonen.

Toekomst voor boeren

Toekomst voor boeren

Wij helpen boeren op verschillende vlakken, nu en voor de toekomst.

Naast kennis delen, ondersteunen we de boeren o.a. bij het investeren in infrastructuur, de beste landbouwmethodes en geven we hen trainingen en financiële en technische ondersteuning om te kunnen investeren in kwaliteit, duurzaamheid en productie.

Download Whitepaper

Duurzame koffie voor kantoor?

Wil je meer weten over onze duurzame aanpak en de lekkerste koffie voor kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je graag meer.

NEEM CONTACT OP