Està connectat a la pàgina web de Nespresso ES. Si vol rebre la seva comanda en un altre país, si us plau, faci clic en aquest enllaç.

  • Registri's
  • El seu negoci
  • Cafès
  • màquines
  • Accessoris
  • serveis
  • Contactar

Nespresso Entity NesEntityES

capsule
 

Atelier Nespresso, un ambient nòrdic de calidesa i confort

Experiència gastronòmica en un ambient conceptual i sensorial

Podríem resumir tot aquest moment en Hygge. Els dies 2, 3 i 4 de desembre es va celebrar el Nespresso Atelier, una experiència gastronòmica que va canviar el concepte de beure, menjar i sentir el cafè. Un esdeveniment que ha revolucionat la forma de gaudir d'aquell moment del dia en què decidim deixar de banda les preocupacions, les necessitats i els desitjos.

I tot gràcies a la cultura nòrdica, inspirada en un concepte que els danesos van descobrir fa segles, i que ha significat tornar a l'experiència que més ens agrada: prendre cafè sol o molt ben acompanyat. Hygge, tot allò acollidor, és una actitud, una filosofia de vida que ha encisat tothom que va visitar el nostre Nespresso Atelier l'últim mes de l'any.

ROC35 va ser l'espai que va acollir la nostra idea. I és que un lloc que ha vist tantes estrelles dels fogons de la nostra terra i més enllà ja sap el que es fa. Una arquitectura a l'altura de les circumstàncies, amb un hort al terrat per recordar que allò natural és sinònim de qualitat. Un edifici capaç de respondre als convidats més dispars que vam voler convidar.

 

Com reunir les personalitats del moment sota un mateix sostre

Nespresso Atelier va tenir aquesta petició d'albergar el millor de cada casa. I ho vam aconseguir. Si miraves cap a un racó, trobaves els influencers més it del moment, com Javier de Miguel, Gastrobarna, BCN Gourmet, Miquel Antoja o Yago Bruna, entre d'altres, tractant braç a braç amb els barrets daurats de xef del panorama espanyol.

I sí, els nostres particulars guanyadors de “Mejor Tapa” y “Mejor Receta” Nespresso del Concurs “Cocinero y Camarero del Año” també van canviar els seus passis daurats per conèixer de primera mà aquest nou concepte.

Darrere de la barra, els ambaixadors de Nespresso, com Damián Seijas, procuraven que tot aquell que s'hi acostava, des dels club members fins als professionals de la premsa, poguessin gaudir d'assaborir el millor cafè. Un espectacle que cada dia tenia un valor diferent com a protagonista: la gastronomia, la sostenibilitat i el moment de desconnexió.

Dia 1: Cuina i cafè en innovació

Que els grans de cafè poden donar lloc a creacions sorprenents ja ho han anat deixant clar els nostres mestres cuiners i els cambrers de tapes i receptes. Però sempre és un bon moment per reafirmar-lo. Matèries primeres, transformació, aliments per a maridatge... La cocteleria i la cultura culinària del món recordaran aquesta jornada com un punt d'inflexió en la història del gust i el sabor.

Dia 2: Nespresso Atelier en clau sostenible

Exposicions que canvien i allarguen la vida de les nostres càpsules, del cafè, de les idees. “Second Life”, “National Geographic” i “Miradas” són aquestes imatges i creacions que t'has d'aturar a mirar. I així va ser: un exemple clar de per què Nespresso és molt més que una tassa: és una declaració d'un planeta millor.

Dia 3: Moment de fer una pausa

Si al principi parlàvem de hygge, l'últim dia vam parlar de fika, una altra paraula de l'argot nòrdic que recorda aquest fenomen social que passa quan prenem cafè: un moment reservat per a nosaltres, per a la nostra família, amics o companys de feina. Ho vam comprendre: tots tenim el nostre, el que només compartim amb els éssers més propers.

Un missatge inspirador per al futur

Si alguna cosa va quedar clara en aquestes tres jornades, és que la gastronomia de la Mediterrània no ha dit la última paraula en la seva relació amb el cafè. Ni tan sols ha escrit el primer capítol. I és que cada nit hi va haver un sopar especial que va demostrar que la cuina necessita aquesta aroma, aquest torrat, aquesta intensitat que desperta amb el cafè i que no acaba fins hores després.

 

L'esdeveniment Nespresso que sorprèn per la seva forma de servir cafè

Fusió de cafè i experiència culinària

Ningú pot dubtar que Nespresso Atelier es va comprometre fidelment amb la cultura gastronòmica del nostre país. Una cultura de dieta mediterrània, però també de productes innovadors, com el cafè. Els seus punts forts són l'aroma i el sabor, però també els matisos que aporten a la resta d'ingredients que l'acompanyen.

A més, va comptar amb xefs de carrera estel·lar, la qual cosa va resultar en una experiència incomparable per als assistents. Cada dia, i enfocat al tema que es tractava, aquests professionals del paladar van sorprendre els convidats la vida dels quals, com a mínim la del seu estómac, no tornarà a ser la mateixa. I si, a més, et diem que els cafès Origins també van protagonitzar una de les nits?

 

Sopars que realcen un esdeveniment Nespresso

Paco Pérez, del restaurant Miramar; María José San Román, del restaurant Monastrell; i Jordi Cruz, del restaurant Àbac, van ser els encarregats de demostrar que Nespresso Atelier sí entén de fogons.

A la primera nit va quedar clar per què Paco Pérez té una constel·lació de cinc estrelles Michelin. Si alguna cosa cal destacar és la seva capacitat de combinar ingredients que semblaven irreconciliables. Alvocat i cafè, llamàntol i vainilla, entre d'altres parelles, van demostrar que la seva cuina és un contrast continu.

A la segona nit, la xef San Román, amb estrella Michelin i sols Repsol, va demostrar per què és una gran ambaixadora internacional d'ingredients únics d'Espanya. Gamba vermella, espàrrecs verds i arròs bombeta van protagonitzar la seva proposta.

El televisiu Jordi Cruz, guanyador de la primera edició del concurs “Cocinero del Año” i posseïdor de cinc estrelles Michelin, defineix la seva cuina com un contrast entre la creativitat i la tradició. El cafè va ser la nota que harmonitzava tot el conjunt.

Còctels d'origen i plats per beure

Ajuntar en un mateix espai Meritxell Falgueras, sommelier experta en maridatges, i Damián Seijas, ambaixador de la marca Nespresso i barista expert, només podia significar una cosa: creacions noves que ens van transportar a un altre lloc. Mentre que la sommelier explicava els cafès de la gamma Origins de Nespresso Professional al costat de tres destil·lats diferents, el barista va preparar tres còctels que no es poden descriure amb paraules. Tot i això, ho provarem.

“Café, copa y puro” és una beguda de matisos. Origin Guatemala és la càpsula triada per combinar amb el conyac, la llimona i la taronja en múltiples textures.

“Café, cereixa e ameixa” és dolça i torrada. El sabor més suau i dolç el tenen el licor de cirera i la melmelada de gerds. Les notes torrades, Origin Brazil.

Finalment, “Entre Jumilla e Irlanda” té molt de cos, un caràcter potent i espècies. El cafè Origin India al costat de les notes més dolces de la mel, el monastrell i la nata.

Nespresso Atelier ha demostrat que el futur de la gastronomia tindrà aroma de cafè. Què ens depararà l'any que ve?