Mosaic Site BE B2B

Naar inhoud

Header

De hoofdinhoud wordt weergegeven

Verantwoord recycleren

Wij zijn de keuzes die we maken

0

Waarom aluminium?

Aluminium is tot op heden het meest geschikte materiaal om de hoge kwaliteit van de aroma's van onze Nespresso koffies optimaal te beschermen tegen:

  • Zuurstof
  • Zonlicht
  • Vochtigheid

Hoe kunt u uw capsules recycleren?

Gebruikte Nespresso capsules kunnen verzameld worden in onze gratis recyclagezakken. Er zijn 2 beschikbare formaten: een voor 200 gebruikte capsules & een voor 900 gebruikte capsules. Het koffiegruis dient niet te worden verwijderd uit de capsules; ze verstoren het recyclageproces op geen enkele manier.

Volle recylagezakken kunnen worden ingediend in een van onze Boutiques, in een UPS-afhaalpunt of overhandigd worden aan de DPD-koerier wanneer ze een nieuw pakket afleveren.

Voor bedrijven/locaties met een consumptie van meer dan 4000 capsules per maand raden we aan om een grote container aan te vragen om de gebruikte capsules te verzamelen. Als u geïnteresseerd bent in deze oplossing, neem dan contact op met ons contactcenter op het gratis nummer 0800 496 53 voor meer informatie.

Aluminium

Aluminium

Arrow
Capsules

Koffiecapsules beslaan maar 0.3 % van alle verpakkingen

Arrow
Cups
Arrow
Yellow Bag
Arrow
Car and bycicle

Aluminium
is op verschillende manieren herbruikbaar

Nespresso Big Recycling bag

Gratis recyclagezak - 900 capsules

Bestel nu

Bestel deze producten en help ons nog beter te recycleren in de toekomst.

Recycling bin

Recyclagecontainer - 180 capsules

Bestel nu

Contact

Zou u graag willen communiceren over het recycleren van capsules binnen uw bedrijf?

Download deze flyer voor meer informatie

Neem contact op

Wat gebeurt er met de gebruikte capsules?

Aluminium is volledig en oneindig recycleerbaar. Elke capsule die u recycleert kan terugkomen in een ander dagelijks gebruiksvoorwerp, bijvoorbeeld als een blikje, een fiets of een Victorinox zakmes. De mogelijkheden zijn oneindig.

Eenmaal gescheiden van het aluminium, kunnen koffieresten op talloze en steeds innovatievere manieren hergebruikt worden. Zo wordt het koffiegruis omgezet in biogas, dat kan dienen als groene brandstof voor bussen. Verder wordt het koffiegruis ook hergebruikt als compost.

Recyclage, de laatste stap in een reeks van concrete maatregelen voor meer duurzaamheid

Als producent van kwaliteitsvolle koffiecapsules hebben we een verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven. Onze verantwoordelijkheid stopt niet bij het voorzien van kwaliteitsvolle koffie, noch bij het recycleren van de gebruikte capsules.

Nespresso engageert zich om verantwoord te handelen en een positieve bijdrage te leveren waar mogelijk. Voor onze koffieboeren, maar ook voor de maatschappij en het milieu.

Ontdek meer