Maak het verschil: recycle gebruikte Nespresso capsules

Naar inhoud

Header

De hoofdinhoud wordt weergegeven

Verantwoord recycleren

Wij zijn de keuzes die we maken

0

Waarom aluminium?

U houdt van kwaliteit. U houdt van een heerlijk kopje koffie. Bij Nespresso leggen we de lat hoog om u het allerbeste te schenken. Daarom zijn al onze capsules gemaakt uit aluminium. Want aluminium bewaart de sublieme aroma’s van uw koffie zoveel langer en is eindeloos recycleerbaar. En u leest het goed, uw gebruikte Nespresso capsules zijn vanaf nu welkom in de blauwe zak. Alweer een reden om nog meer te recycleren.

Waarom aluminium? Dat is een bewuste keuze. Aluminium beschermt uw koffie tegen licht, zuurstof en vochtigheid. Het creëert als het ware een barrière om alle versheid te bewaren. Zo blijven de smaken en aroma’s van uw koffie mooi intact.

Maar dat is lang niet alles. Aluminium is ook eindeloos recycleerbaar, waarbij de unieke eigenschappen nooit verloren gaan. Of het nu het eerste, tweede of derde leven is. Constante kwaliteit, als de dag van toen.

  • Zuurstof
  • Zonlicht
  • Vochtigheid

VANAF NU IN UW BLAUWE ZAK

Uw Nespresso recyclagezak vullen, afgeven en opnieuw bestellen. Dat is niet meer nodig. Vanaf nu zijn uw gebruikte capsules welkom in de blauwe zak. Veel sneller, efficiënter en vooral eenvoudiger.

Wat gebeurt er met de gebruikte capsules?

Aluminium is volledig en oneindig recycleerbaar. Elke capsule die u recycleert kan terugkomen in een ander dagelijks gebruiksvoorwerp, bijvoorbeeld als een blikje, een fiets of een Victorinox zakmes. De mogelijkheden zijn oneindig.

Aluminium

Aluminium

Arrow
Capsules

Koffiecapsules beslaan maar 0.3 % van alle verpakkingen

Arrow
Cups
Arrow
Yellow Bag
Arrow
Car and bycicle

Aluminium
is op verschillende manieren
herbruikbaar

Recyclage, de laatste stap in een reeks van concrete maatregelen voor meer duurzaamheid

Als producent van kwaliteitsvolle koffiecapsules hebben we een verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven. Onze verantwoordelijkheid stopt niet bij het voorzien van kwaliteitsvolle koffie, noch bij het recycleren van de gebruikte capsules.

Nespresso engageert zich om verantwoord te handelen en een positieve bijdrage te leveren waar mogelijk. Voor onze koffieboeren, maar ook voor de maatschappij en het milieu.

Ontdek meer