U bent verbonden met de Nespresso BE-website. Als u uw levering in een ander land wilt ontvangen, volgt u deze link.

  • Registreer

De productie van koffiebonen: onze koffie-expertise | Nespresso Pro | Nespresso Entity NesEntityBE

capsule

VAN BES TOT KOPJE

Ontdek de expertise van Nespresso, die een perfect kopje koffie garandeert.
Kopje na kopje.

Nespresso introduceerde een eenvoudig maar revolutionair idee: om het perfecte kopje koffie te creëeren met een uitzonderlijke crema, zinderende aroma's en een smaak met een volle body. Net zoals generaties van vaardige baristas, maar dan met het optimale gemak. Deze passie voor innovatie leeft nog steeds in onze doorlopende zoektocht naar perfectie in alle stappen van de creatie van onze koffies. Van de bes op de plant tot uw uitzonderlijke kopje koffie.

VERBOUWEN

Verantwoord verbouwen smaakt het beste

Onze aanpak vereist een nieuw niveau van selectiviteit wat betreft de duurzaamheid van de koffiegewassen en de koffiewereld in het algemeen.

Om de toekomst van koffie te garanderen, hebben wij in 2003 het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programma opgezet in samenwerking met de non-profit organisatie Rainforest Alliance. Dit programma helpt Nespresso om de toekomst van de hoogste kwaliteit koffie te waarborgen en tegelijkertijd de boeren van een hoger inkomen te voorzien en de natuur te beschermen. Maar onze toewijding gaat nog verder; een langetermijnrelatie en een continue loyaliteit naar de koffieboeren in het programma staan centraal.

culture AAA

OOGSTEN

Koffie is een bes

Bessen van dezelfde plant worden in een verschillend tempo rijp en dienen daarom op een verschillend moment geplukt te worden. Om enkel volledig rijp fruit te plukken, wordt het grootste gedeelte van de koffie gebruikt voor Nespresso koffies met de hand geplukt. Hoewel dit proces kostbaarder is in zowel tijd als geld, garandeert dit de beste kwaliteit, aangezien bessen die te groen of te rijp zijn worden overgeslagen.

Geen enkele boon is hetzelfde…

« Een nauwkeurige kwaliteitscontrole leidt tot consistentie in bonen, branding, en uiteindelijk tot een gebalanceerd kopje koffie. »

Om de kwaliteit van onze koffie te waarborgen gedurende elk moment tijdens de reis van bes tot capsule is het noodzakelijk om herhaaldelijke en systematische fysieke controles en smaaktesten uit te voeren. Dit gebeurt voordat de koffie verpakt wordt in het land van herkomst, voordat de koffie ingeladen wordt voor transport en nogmaals wanneer de koffie arriveert in Europa. Dankzij smaaktesten (ook wel 'cupping' genoemd) wordt alleen de fijnste en beste koffie geselecteerd.

Om de beste koffiebonen te kunnen selecteren kiest Nespresso alleen voor 'Gourmet Koffies', die op basis van zeer hoge standaarden zijn geselecteerd en gecontroleerd om te volstaan voor de meest kritische fijnproevers. De selectie is zelfs zo streng, dat slechts 1-2% van de wereldproductie koffie voldoet aan onze eisen. De zoektocht naar perfectie brengt onze koffie-experts op de meest afgelegen gebieden tussen de Kreefts- en de Steenbokskeerkring.

BLENDEN

De kunst van alchemie

We ontwikkelen onze koffies in een blendcompositie die veel weg heeft van een magisch algemisch proces. Na deze vaardigheden over een periode van 25 jaar ontwikkeld te hebben, is Nespresso deze creatie meester geworden. Zoals een parfumeur de harmonie van zijn ingrediënten kent, begrijpen onze meester blenders de transformatie van geur en smaak. De panel proevers van Nespresso worden intensief getraind en getest, gecertificeerd en elke drie maanden gehercertificeerd op hun vaardigheden in het identificeren van kwaliteit. Sensorische evaluties gaan verder dan het beoordelen van de fysieke kenmerken. Van het koppelen van de smaak aan de variëteit en het terroir, tot de toewijding in het verbouwen van de koffie.

Na een nauwkeurige selectieprocedure blenden de Nespresso experts koffies van bepaalde herkomst die elkaars aromatisch profiel versterken en aanvullen. Deze koffiemelanges zijn gebaseerd op een combinatie van expertise en inspiratie en vormen de basis van het unieke karakter van elke koffie.

Het subtiel blenden van variëteiten onthuld een scala aan smaken die elk opmerkelijke eigenschappen met zich meebrengen. De twee bekendste koffiesoorten zijn de Arabica en Robusta, die beide verschillende eigenschappen toevoegen aan de koffiemelange. Koffies van beide typen moeten voldoen aan zeer hoge fysieke, sensorische en duurzame eisen. Daar waar Arabica verfijndheid, zuurheid, helderheid en elegantie in het kopje brengt, voegt Robusta pit, body, textuur en pure koffie-aroma’s toe. Nespresso gebruikt voor 90-95% Arabica variëteiten met aanvullend Robusta variëteiten om ofwel voor geselecteerde koffies wat pit toe te voegen, ofwel om een uniek smaalprofiel te creëren voor andere koffies.

BRANDEN EN MALEN

Een specifieke branding voor elk terroir, voor specifieke aroma's van elk terroir

Branden en malen zijn essentiële stappen in het creëeren van een koffie en zorgen ervoor dat de groene koffiebonen hun volledige potentie in smaak en aroma's kunnen bereiken.

Koffie bereikt zijn volle potentie tijdens de branding. De correcte branding hangt af van de tijd, temperatuur en andere parameters die het best bij de blend passen en zo de intrensieke eigenschappen volledig tot hun recht laten komen. Elke koffie heeft zijn eigen specifieke brandingsproces, ontwikkeld om de intrensieke eigenschappen van elke oorsprong naar boven te laten komen.

Afhankelijk van de toegepaste brandingstechniek kan dezelfde koffie tot meerdere eindresultaten in het kopje leiden. Doordat wij het karakter van onze koffiebonen kennen, branden we elke soort afzonderlijk met het streven de smaak te optimaliseren en maximaliseren.

Herkomst, type, transport, oplagen… Al deze factoren hebben invloed op de branding. Dankzij de kennis van onze koffie-experts blijft de koffie consistent, kopje na kopje, jaar na jaar, ongeacht de veranderingen door de seizoenen heen.

Specifiek afgestemde maling voor optimale extractie

Maling is uiteindelijk datgene wat ervoor zorgt dat de aroma’s van de koffie vrijkomen. De maalgraad heeft invloed op de doorstroomsnelheid waarmee de koffie in het kopje belandt. Ook op dit gebied zijn verschillende profielen gecreëerd om het optimale resultaat in het kopje te verzekeren. Deze handelingen komen erg nauw en vereisen zowel precisie als expertise voor de optimale kwaliteit van elke koffie in een kopje.

VERPAKKEN

Versheid waarborgen: het beschermen van de aroma's tot in het kopje

Na de maling wordt de koffie in een gelamineerde aluminium capsule verpakt die de koffie beschermt tegen contact met lucht, licht en vocht. Doordat de koffie wordt verwerkt en verpakt in een beschermde ruimte en de capsules hermetisch worden afgesloten, worden de 900 aroma's en de versheid van de koffie voor 12 maanden behouden. Hiermee garanderen de Nespresso capsules een consistente kwaliteit koffie.

Het materiaal is daarnaast gekozen omdat het 100% recyclebaar is en daarmee niet alleen de smaak en de kwaliteit van de koffie waarborgt, maar ook oneindig recyclebaar en bruikbaar is.

Vergeleken met de productie van primair aluminium verbruikt het recyclen van aluminium producten slechts 5% van de energie en stoot slechts 5% van de broeikasgassen uit. Als onderdeel van onze visie heeft Nespresso in Nederland een speciaal ontwikkeld recyclesysteem waarmee 100% van de verkochte capsules verwerkt kan worden. Hierbij wordt de volledige mix aan materialen gescheiden en gerecycled.

PROEVEN

De ultieme beleving serveren

In de extractiefase garandeert het kwaliteitssysteem van Nespresso dat de capsule met de machine samenwerkt op een manier die ervoor zorgt dat alle nauwkeurig geselecteerde smaken in het kopje belanden. In andere woorden, om de ultieme beleving te serveren die tijdens alle voorafgaande processen is gecreëerd.

Onze systemen werken met de juiste watertemperatuur, -kwantiteit en
-druk voor elke koffie
, zodat ze onze kwaleitsbeloften waarmaken.

Maak kennis met de expertise van Nespresso en ontdek
onze koffies voor zakelijk gebruik.

ONTDEK ONZE KOFFIES