Lydian | Klantengetuigenis | Nespresso Professional België

Naar inhoud

Header

De hoofdinhoud wordt weergegeven

LYDIAN, EEN WARM PLEIDOOI VOOR NESPRESSO PROFESSIONAL KOFFIE

Bekijk de andere artikels

Lydian, een warm pleidooi voor koffie

Bij Lydian begint elke werkdag met een kopje koffie. Sinds enkele maanden is het full-service-advocatenkantoor een collega rijker: de Aguila 440 van Nespresso Professional. Een bron van inspiratie en koffieplezier voor de 90 advocaten en 30 assistenten. We spraken met COO Koen Poncelet en enkele medewerkers.

Het is een mooie ochtend in november. Terwijl de milde herfstzon door de ramen schijnt, leggen vaklui de laatste hand aan de gloednieuwe keuken. Verscholen op de eerste verdieping van Tour & Taxis palmt Lydian een imposante plek in. Te midden van de grote burelen ligt het kloppend hart van het advocatenkantoor. Een huiselijke ruimte die speciaal werd ontworpen door een architectenbureau. Van een gesprekshoek met knusse fauteuils tot een grote centrale tafel met hoge stoelen. Al dat fraais leidt uiteindelijk naar de Nespresso machine, omhuld door een houten frame.

« Het is een belangrijke plek om elkaar te ontmoeten. We bespreken er zowel professionele zaken als vakantieplannen.

Dit versterkt de band tussen collega’s en zorgt voor extra sfeer op de werkvloer. Iets wat we allemaal gemist hebben. Zeker in de huidige tijden. »

Koen Poncelet

Lydian werd opgericht in 2001 en telt intussen drie vestigingen: Brussel, Antwerpen en Hasselt. Het advocatenkantoor valt op door zijn kenmerkende filosofie, geïnspireerd op de Angelsaksische traditie.

« We focussen op concreet professioneel advies », benadrukt Koen Poncelet.

« We laten academische termen achterwege en houden het liever bij ‘short to the point’. Zo kunnen we helder en efficiënt beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten en hen doelbewust vooruithelpen. ».

In de gebouwen van Brussel heerst een gezellige drukte. Dagelijks passeren er zo’n 80 mensen de revue. Sinds de komst van de Nespresso machine is hun werkleven drastisch veranderd. Dat getuigt managementassistente Brigitte Thonus: « Vergeleken met de machine die we eerder hadden, is dit een enorme verbetering. De koffie is opmerkelijk beter van kwaliteit en we hoeven niet langer in de rij te staan. »

« We kunnen nu zelfs vier koffies tegelijkertijd creëren. ».

Haar collega, bedrijfsjuriste Florence Colpaert, knikt enthousiast terwijl ze van haar latte macchiato nipt:

« Ik ben geen fervente zwarte-koffiedrinker, maar ik kan wel intens genieten van melkrecepten. Ze zijn heel makkelijk te maken en altijd perfect geslaagd. »

Hetzelfde verhaal weerklinkt bij Louise Berrier en Félice Roes, allebei medewerkers op de afdeling Corporate & Finance. De ene houdt van een echte klassieke cappuccino en maakt dagelijks zo’n drie tot vier uitstapjes naar de koffiehoek. De andere is dan weer dol op een latte macchiato in de ochtend en schakelt later over naar de Origin Brazil espresso.
Samengevat zijn de koffiemomenten al even divers als de spontane gesprekken die ontstaan tussen collega’s.

« De Nespresso machine heeft letterlijk en figuurlijk een centrale plaats gekregen in het ontwerp van het architectenbureau. Ze hebben zelfs extra koelkasten voorzien om de melk te bewaren. We verbruiken dan ook bijna vijf liter per dag … Het is vandaag een belangrijk ontmoetingspunt voor het hele bedrijf.»

Koen Poncelet