David Martin | La Paix | Klantengetuigenis | Nespresso Professional België

Naar inhoud

Header

De hoofdinhoud wordt weergegeven

Het perfecte koffie volgens Davind Martin

Bekijk de andere artikels

De perfecte koffie volgens David Martin

Geen enkele Belg zal het ontkennen. Een kopje koffie is de ideale afsluiter van een heerlijk diner. Dit gastronomische ritueel is een essentieel onderdeel van elk restaurantbezoek. En dat is meteen ook de reden waarom zoveel professionals uit de horeca een beroep doen op Nespresso. David Martin, culinaire topper van de Belgische haute cuisine, was een van de eersten die overtuigd was. Hij staat nog steeds achter zijn keuze en vertelt ons graag waarom.

Moeten we hem nog voorstellen? David Martin, chef-kok uit de streek van Agen. Met zijn twee Michelinsterren behoort hij tot een van de meest briljante kookkunstenaars van zijn generatie. Sterker, hij is een van de belangrijkste artiesten die de Belgische gastronomie naar een ongelofelijk niveau heeft getild. Alsof het nooit anders is geweest, staat David Martin aan het roer van La Paix. Het Brusselse restaurant viert binnenkort zijn 130ste verjaardag en heeft een cruciale rol gespeeld in elke fase van zijn carrière. Daar ontdekte hij zijn liefde voor traditie en zijn honger naar innovatie. Nieuwsgierig en onvermoeibaar experimenteerde hij erop los. De culinaire wereld altijd een stap voor om zijn eigen identiteit te creëren, ver weg van alle trends en stromingen. De sterrenzaak tegenover de Abattoir van Anderlecht is vandaag uitgegroeid tot de referentie voor vernieuwing onder leiding van David Martin en zijn vrouw Nathalie Obbiet. Ze staan niet alleen bekend om hun pionierschap van gerijpt vlees, maar ook om hun meest geavanceerde technieken, geïnspireerd door de Japanse keuken en zijn diepgaande productkennis. Dat uit zich in pareltjes van nieuwe gerechten die ze maar al te graag aan hun gasten serveren.

Bij La Paix hebben we een gouden regel: onze klanten zijn allemaal gelijk en verdienen dezelfde ervaring.

Het begint bij de ontvangst en loopt door tot aan het koffiemoment. Kwaliteit en regelmaat zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarom koos ik ruim tien jaar geleden voor Nespresso. We hebben toen de toon gezet in de gastronomie en vandaag hebben veel van mijn collega’s dezelfde keuze gemaakt. Smaak en kwaliteit staan uiteraard centraal. Elk kopje koffie heeft een rijke crema en brengt een heerlijk smakenpalet. Maar gebruiksgemak speelt ook een rol. Elke medewerker kan in enkele seconden een perfecte espresso of cappuccino serveren, zonder specifieke opleiding. Onze klanten kunnen meteen genieten van hun kopje koffie op de juiste temperatuur, met een constant resultaat. En niet te vergeten, dankzij de capsules blijven de aroma’s van de koffiebonen mooi bewaard.”

In de keuken van La Paix staat een prachtige Aguila 420 die vier koffies tegelijk kan bereiden en 400 koffies per uur kan creëren, inclusief melkrecepten.

Het is een ultraprofessionele machine die precies aan onze verwachtingen voldoet

zegt David Martin.

“Ik kan het niet genoeg benadrukken. De ergonomie en het gebruiksgemak maken de koffiebereiding toegankelijk voor het hele team met efficiëntie en regelmaat. Toen we de koffiemachine hebben gekocht, zagen we zelfs een duidelijke toename van het aantal bestelde koffies. Een stijging van bijna 45%.”
De Brusselse chef-kok heeft ook een tweede Nespresso machine voor zijn private keuken. Het is quasi een geheime plek waar hij onder meer afleveringen opneemt voor zijn programma Martin Bonheur dat al acht seizoenen op RTL TVI wordt uitgezonden. Deze keer is het een gloednieuwe Nespresso Momento Coffee & Coffee.

“Het is een compacter model omdat we niet dezelfde volumes nodig hebben, maar het levert wel dezelfde kwaliteit .”
De chef voegt meteen de daad bij het woord. Hij nipt van zijn kopje koffie en glimlacht tevreden. Of hoe je zonder woorden kan samenvatten waar het écht om draait. Het perfecte kopje koffie is een waar plezier om te proeven.