Momento machine met Nespresso Professional

Naar inhoud

Header

De hoofdinhoud wordt weergegeven

Het Momento koffiemachine van Nespresso Professional

Terug naar alle artikels

NESPRESSO MOMENTO
Part of the team!

EEN KOPJE KOFFIE ONDER COLLEGA’S IS VAAK EEN MOMENT VAN GEZELLIG SAMENZIJN. BIJ SIMPLY BETTER IN BRAINE-L’ALLEUD, GESPECIALISEERD IN EVENTS OP MAAT, HEBBEN ZE DAT GOED BEGREPEN. DAAR KRIJGT DE GLOEDNIEUWE NESPRESSO MOMENTO MACHINE EEN CENTRALE PLAATS IN DE VERSCHILLENDE RUIMTES. MAAK KENNIS MET EEN DYNAMISCH TEAM EN ZIJN NIEUWSTE AANWINST. DOOR PEYO LISSARRAGUE FOTO’S LAETIZIA BAZZONI.

Door Peyo Lissarrague Foto Laetizia Bazzoni

Antoinette, Denis, Nathalie, Nicolas, Sandrine ... Met vijf zijn ze. Samen zitten ze gezellig rond een driehoekig tafeltje met hun Lungo, Americano, Espresso en Ristretto in de hand. “Iedereen kan makkelijk zijn favoriete koffie kiezen met één simpele druk op de digitale display van onze Nespresso Momento machine. De extractie is altijd perfect en door de verschillende variëteiten kunnen we genieten van een breed smakenpalet”, zeggen ze in koor. Tussen de sofa, zeteltjes en cactussen hangt een impressionante foto van een haciënda, waarmee u zich meteen in Palo Alto, Silicon Valley waant. Maar we zijn wel degelijk in België bij het creatieve brein achter onder meer La Terrasse O2 in Brussel, een pop-upconcept dat jaarlijks twee maanden bruist van de afterworks, brunches, biomarkten, tentoonstellingen, … “We hebben Simply Better opgericht in 2002 en waren destijds pioniers in dit soort seizoenpop-ups. Zeventien jaar later telt ons bureau tien mensen”, zegt Denis Van Praet. “We organiseren business-to-businessevents op maat voor 10 tot 1.500 personen, waarbij we het totaalplaatje aanbieden: merkactivering, scenografie en decoratie, contentcreatie, keynote, externe spreker, strategische ondersteuning, video, meubelproductie, teambuilding, …” De sfeer in het team zit goed. Er wordt wat afgelachen en de betrokkenheid is vanzelfsprekend hoog. De Nespresso Momento machine speelt hierin een sleutelrol. “Het brengt de nodige gezelligheid met zich mee”, benadrukt Denis Van Praet. “En dit hebben we te danken aan de combinatie van gebruiksgemak en ergonomie. Capsules worden automatisch geplaatst en uitgeworpen. Bovendien maakt de digitale display het eenvoudig om te kiezen tussen de vier kopgroottes - Ristretto, Espresso, Lungo en Americano - en om de verschillende opties te bedienen. Pure tijdswinst en warm aanbevolen door het team.”

Koffie draagt bij aan het algemeen welzijn
“We zijn vaak onderweg voor onze activiteiten en moeten voortdurend voorbereid zijn op alle scenario’s. Een koffiepauze met Nespresso is het moment om de banden met collega’s aan te halen en eens over iets anders te praten.” Het is ook de ideale gelegenheid om in alle rust te proeven van een koffie met een volle en smeuïge crema. De perfecte extractie ontstaat doordat de machine is uitgerust met een hogedruktechnologie (19 bar) en geïntegreerde software die de soort capsule meteen herkent. Een koffie drinken zoals het hoort, “draagt bij aan het algemeen welzijn op het werk dat zo ontzettend belangrijk is”, vervolgt Denis Van Praet. “Dit matcht in elk geval 100% met onze filosofie.” Simply Better koos de Nespresso Momento machine niet alleen voor haar compact formaat dat beschikbaar is met enkele of dubbele uitloop. Het team legt uit: “We hebben voor een Nespresso machine gekozen omdat ze gebruiksvriendelijk is en kwaliteitsvolle koffie serveert. Maar ook om ecologische redenen. De machine is speciaal ontworpen om zo weinig mogelijk energie te verbruiken en ondersteunt een duurzame aanpak, wat dan weer mooi aansluit bij ons engagement als bedrijf.”

30 tot 40 koffies per dag, waarbij de capsules worden gerecycleerd
PDe recyclagezak heeft inmiddels een vaste stek gevonden naast de Nespresso Momento machine. “Aandacht voor het milieu loopt als een groene draad door onze activiteiten, dus is het belangrijk dat we ons gedrag op kantoor ook aanpassen. We drinken zo’n 30 tot 40 koffies per dag en recycleren onze capsules. We willen enkel een koffiepartner die de nodige garanties biedt en open communiceert over zijn recyclageketen.” Vandaag blijft Simply Better het concept van La Terrasse O2 verder ontwikkelen om later als franchise in het buitenland te lanceren. De succesformule strijkt van mei tot juli neer in onze Belgische hoofdstad, maar moest dit jaar wijken voor het coronavirus. Toch ziet de toekomst van het concept er veelbelovend uit, want meer dan ooit hebben mensen nood aan warmte, solidariteit en … een sublieme koffie.

AGUILA 440, ook deel van het team, voor liefhebbers van melkrecepten

EVEN EEN MOMENT VOOR UZELF? DE SNELHEID EN PRECISIE VAN DEZE VERRASSENDE TECHNOLOGIE LAAT U NIET ONBEROERD EN SERVEERT U DE HEERLIJKSTE RECEPTEN. WEG STRESS!

Aguila 440 komt helemaal tot haar recht in grote ruimtes. Deze professionele koffiemachine kan maar liefst vier koffies tegelijkertijd bereiden dankzij de vier uitlopen. De digitale display geeft toegang tot dertien koffierecepten met slechts één druk op de knop. Warme of koude bereidingen, van een klassieke zwarte koffie tot een hemelse verwennerij met melk. Pure koffieperfectie op maat van elke barista. De nieuwste technologische snufjes maken het mogelijk om de instellingen aan te passen. Denk maar aan de temperatuur, de aanvulling van het capsulereservoir, de watervoorziening en de dichtheid van het melkschuim. Bovendien is de Aguila 440 bijzonder makkelijk in onderhoud door de geïntegreerde koelcontainers, de dagelijkse semi-automatische reiniging en de gedeelde roosters die geschikt zijn voor de vaatwasser. Deze verbluffende machine is simpelweg onmisbaar in elke professionele koffiehoek.

HET NIEUWE
WERKEN VOLGENS
EXPERTS

Meer weten