You are here : Home > Taste > O CREMA MIA

O CREMA MIA

DE CREMA, DAT IS HET SNEEUWWITTE LAAGJE KLEINE BELLETJES BOVEN OP EEN ITALIAANSE ESPRESSO DAT DEZE ZO ROMIG MAAKT EN DE AROMA'S VERSTERKT. HET IS DE BRILJANTE OUVERTURE VAN HET CONCERT DAT DE ESPRESSO TEN GEHORE BRENGT. MAESTRO, MUZIEK!


Schuim? Nee. Mousse? Nooit. Emulsie? Grapje zeker? Crème? Dat is al beter! Maar van Argentinië en Fiji tot Ierland en Zuid-Afrika, welke taal er ook gesproken wordt in de vijftig landen waar Nespresso aanwezig is, overal wordt het Italiaanse woord crema gebruikt voor het romige laagje kleine belletjes dat het oppervlak van de koffie bedekt. De crema varieert van hazelnootkleurig tot roodbruin, afhankelijk van de variant die u drinkt, en verloochent haar Italiaanse afkomst niet: als de handtekening van een couturier op de boord van een verfijnd kledingstuk, als het logo van een carrosserieontwerper op de vleugel van een rode bolide staat de crema voor elegantie en zorgvuldigheid. Want het is de ziel van de koffie, dat wat deze zo romig maakt. En alleen een specifieke maling, beschermd tegen zuurstof en licht, water met een optimale temperatuur en druk en een uiterst nauw luisterende extractietijd leiden tot de ultieme crema. Maar er is meer. De crema is niet alleen een handtekening onder een kunstwerk, maar ook een voorbode.

Een muzikale ouverture, even veelbelovend als het doek dat opengaat voor een opera van Verdi. Want zonder de bescherming die dit laagje biedt, zouden de vluchtige topnoten, die op het moment van branding worden vastgelegd en het boeket van een Grand Cru vormen, verloren gaan. De kern- en basisnoten zouden verzwakken. Koffie bevat meer dan negenhonderd aroma’s. Zowel solo als samen is elk van hen een virtuoos. En alleen de crema geeft dit concert voor de zintuigen zijn diepte en draagkracht. Een moeilijke partituur? Absoluut... maar een die Nespresso dankzij haar expertise uitzonderlijk goed beheerst en oneindig kan spelen.


Tekst Francis Dolric - Illustratie Mac NoolandSWEET TOOTH SERENADE

Nespresso

SWEET TOOTH SERENADE

Read Read

Archives

All taste See See

© Nestlé Nespresso S.A. 2010 . Nespresso Policy . Terms & Conditions . About us . Credits . Nespresso Websites
Logo Opsone Logo FCINQ