You are here : Home > Taste > DE LUNGO'S VAN A TOT Z

DE LUNGO'S VAN A TOT Z

OMDAT ER MEER IS IN HET LEVEN DAN ESPRESSO EN RISTRETTO, LATEN WE U GRAAG KENNISMAKEN MET EEN DERDE VARIANT VAN NESPRESSO... DE LUNGO!


WAT IS EEN LUNGO?

Het gaat om een ‘lange’ koffie die in veel landen wordt gedronken. Het assortiment van Nespresso omvat vier verschillende Grands Crus Lungo’s. Voor de extractie wordt dezelfde hogedruktechnologie gebruikt als voor een espresso, maar met een langere doorlooptijd. Het voordeel: een langere koffie die tegelijkertijd heel mild is, veel body en intensiteit heeft en, net als elke goede espresso, een heerlijke, fluweelzachte crema.


BEVAT EEN LUNGO MEER CAFEÏNE DAN EEN ESPRESSO?

Nee, een Lungo van Nespresso bevat niet meer cafeïne dan een Espresso. De hoeveelheid cafeïne varieert van 50 tot 90 mg per kop. Deze hoeveelheid is per Grand Cru afhankelijk van twee factoren:

- de verhouding Robusta in de melange, die bevat meer cafeïne dan Arabica

- en het gewicht aan koffie per capsule.


IS EEN LUNGO MINDER INTENS DAN EEN NESPRESSO?

De intensiteit van elke Grand Cru is afhankelijk van de branding, het soort maling, de verhouding tussen Arabica en Robusta, en het gewicht aan koffie per capsule. De intensiteit van de Grands Crus Lungo’s varieert van 2 tot 7 en beslaat daarmee een breed spectrum. Met intensiteit 7 is de Fortissio Lungo een pittige melange, dankzij een vleugje Robusta in zijn body en in de duidelijk aanwezige bittere noten. De Vivalto Lungo combineert gebrande en bloemige noten in een evenwichtige melange met intensiteit 4. Dit is dezelfde intensiteit als de Linizio Lungo (zie de pagina hiernaast), die nog milder en ronder is, dankzij zijn noten van gemoute granen. De Decaffeinato Lungo tot slot is met zijn intensiteit 2 de lichtste van allemaal. Deze combineert fruitige noten met geroosterde granen.


VERSCHILLEN DE VOOR DE ESPRESSO’S ONTWIKKELDE VARIËTEITEN VAN DIE VOOR DE LUNGO’S ?

De Grands Crus van Nespresso worden geproduceerd op basis van een exclusieve selectie van de beste koffiebessen die wereldwijd worden geteeld. Ongeacht de afmeting van het kopje worden de bijzondere melanges en de originele koffievariëteiten met de grootste zorg geselecteerd om aan elke smaak te voldoen. Slechts 1 tot 2% van de koffie die wereldwijd wordt geproduceerd, voldoet aan de smaakprofielen en de strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen van Nespresso. Het verschil tussen de espresso’s en de lungo’s zit met name in de parameters voor branding, maling en gewicht aan koffie per capsule, die afgestemd zijn op een optimale extractie en kwaliteit in het kopje. De melanges die voor de Grands Crus Lungo’s worden gebruikt, zijn specifiek ontwikkeld om hun smaak ten volle te ontplooien bij een extractie van 110 ml.


KUN JE MET ELKE GRAND CRU EEN LUNGO MAKEN ?

Nee, de Lungo’s zijn specifiek ontwikkeld voor extractie in een grotere kop. Dit geldt niet voor de espresso’s, die bestemd zijn voor een kleinere kop en onaangename noten zouden ontwikkelen bij een extractie van 110 ml.


LINIZIO DE NIEUWSTE ONDER DE LUNGO’SHET ONTBIJT HEEFT VOORTAAN ZIJN EIGEN GRAND CRU! DE COLLECTIE LUNGO’S IS ONLANGS UITGEBREID MET DE LINIZIO. IN HET ZONNIGE PIXIE-KOPJE MET DEZELFDE STRALENDE KLEUR ALS ZIJN CAPSULE, VORMT DEZE LUNGO MET ZIJN NOTEN VAN GEMOUTE GRANEN EEN HEERLIJK BEGIN VAN DE DAG.

De nieuwe Grand Cru van Nespresso is als een klein zonnetje, een stralende belofte op een grijze ochtend. Warm en intens ontvouwt deze een oranje gloed die evenzeer straalt als zijn naam, Linizio Lungo, die afgeleid is van het Italiaanse ‘inizio’ dat begin of aanvang betekent. Een lungo met intensiteit 4 om in uw eigen tempo te ontwaken of een heerlijke ochtend te rekken met een grote kop koffie. De Linizio Lungo, op basis van pure Arabica uit Zuid-Amerika, brengt twee bijzondere variëteiten bij elkaar, die elk afzonderlijk en op specifieke wijze zijn gebrand voor een optimaal resultaat. Enerzijds een melange uit Brazilië, die langer wordt gebrand om een donkerdere boon met gekaramelliseerde nuances te verkrijgen. En anderzijds de Arabica uit Cundinamarca, een gebied in Colombia dat sinds kort koffie produceert voor Nespresso, waarvan de bonen met een lichtere kleur worden verwerkt en zachte noten die doen denken aan suikerriet tentoon spreiden. Beide variëteiten worden zeer fijn gemalen en verspreiden samen een evenwichtig en fluweelzacht aromatisch profiel dat rond is in de mond, met noten van gemoute granen. De elegante en harmonieuze Linizio Lungo is door de experts van Nespresso specifiek ontwikkeld voor het eerste begin van de dag. Liefhebbers drinken deze met romige melk; die versterkt de volle noten van deze Grand Cru, terwijl het gebrande karakter behouden blijft.


EEN NIEUWE GRAND CRU, EEN NIEUW KOPJE!

De beroemde PIXIE Collectie, ontworpen door het collectief 5.5 Designers, is uitgebreid met een nieuw zonnig kopje met dezelfde stralende kleur als de capsule van de Linizio Lungo. Net als zijn voorgangers heeft dit kopje een inhoud van circa 160 ml en is het specifiek ontwikkeld om een lungo perfect tot zijn recht te laten komen. De dubbele wand van roestvrij staal biedt een perfecte thermische isolatie, terwijl de ronde vorm voor een prachtige crema en ontplooiing van alle aroma’s zorgt. Om in uw eentje of in gezelschap van te genieten!

> De PIXIE Linizio Lungo-kopjes worden verkocht in een set van 2 kopjes met roerstaafjes.Ga voor meer informatie naar www.nespresso.com/linizio


Tekst Nadia Hamam - Fotografie Jean-Claude AmielNespresso and haute cuisine The Big Bang of the Senses

Nespresso

Nespresso and haute cuisine The Big Bang of the Senses

Read Read

Archives

All taste See See

© Nestlé Nespresso S.A. 2010 . Nespresso Policy . Terms & Conditions . About us . Credits . Nespresso Websites
Logo Opsone Logo FCINQ