Du är här : Hem > kaffe > Förbättrar konkurrenskraften för småskaliga kaffeodlare i Colombia
kaffe  

Förbättrar konkurrenskraften för småskaliga kaffeodlare i Colombia

  Kaffe      Kaffeodlare    

Kaffeodling kan vara en verksamhet där man ställs inför stora utmaningar, speciellt för de småskaliga kaffeodlarna. Det är därför som Nespresso har investerat i projekt som syftar till att få in fler småskaliga kaffeodlare i Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet.


Högt upp i Anderna skapar den bördiga jorden i Caldas en perfekt miljö för odling av kvalitetskaffe. De branta sluttningarna som täcks av frodig grönska gör emellertid terrängen svår. Trots att den genomsnittliga storleken för en kaffeodling endast är en hektar kan arbetet som kaffeodlare vara hårt här. Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet kom till Caldas 2004 och sedan dess har Nespresso arbetat tillsammans med områdets småskaliga odlare i i syfte att förbättra hållbarheten och produktiviteten i deras jordbruk, samtidigt som man bibehåller kvalitén kaffet.

Till exempel startade Nespresso 2006 ett projekt  med Technoserve, en ideell organisation som arbetar för hållbart företagande, tillsammans med ett antal andra huvudpartners och som syftar till att hjälpa omkring 5 000 bönder i Caldas-området. Projektet fokuserade att förbättra jordbrukens produktivitet, uppgradera kallad våt bearbetning av kaffebär, utveckla nya prissättningsmetoder och förbättra affärsprocesserna, samtidigt som de gör  Nespresso-processen effektivare och standardiserar kvalitén.

Vårt projekt tillsammans med TechnoServe lade grunden för ytterligare partnerskap med andra organisationer som alla syftar till att tillhandahålla långsiktig hjälp till Colombias småodlare. Under 2008 lanserade Nespresso också det första offentlig-privata partnerskapet med FNC, de colombianska kaffeodlarnas sammanslutning, för att förbättra produktionen av hållbart kaffe, genom att tillhandahålla utbildning och teknisk hjälp i Cauca och Nariño, två av Colombias fattigaste områden.Pskyndad utveckling av AAA-programmet i Centralamerika

Nespresso

Påskyndad utveckling av AAA-programmet i Centralamerika

Läs Läs event Allt om detta ämme

Arkiv

Allt om kaffe Mer Mer

© Nestlé Nespresso S.A. 2010 . Nespresso Policy . Terms & Conditions . About us . Glossary . Nespresso Websites
Opsone Fcinq