Du är här : Hem > kaffe > Vi hjälper kaffeodlarna att dela sin arbetsbörda i Jardín, Colombia
kaffe  

Vi hjälper kaffeodlarna att dela sin arbetsbörda i Jardín, Colombia

  Kaffe      Kaffeodlare    

I samarbete med våra huvudparners har vi byggt nya anläggningar för kaffebearbetning som sammanför kaffeodlare i syfte att säkra en jämnare kaffekvalité och minska miljöpåverkan i Jardín, Colombia.


Långt inne i Anderna, 1400 meters höjd över havet, hittar vi Jardín, ett samhälle av kaffeodlare där familjerna har odlat kaffe i många generationer. Ett landskap som en gång dominerades av större kaffeplantager har idag kaffeodlingar med en genomsnittlig storlek bara 2,5 hektar.  Trots plantagernas relativt begränsade storlek bearbetade odlarna traditionellt sitt kaffe själva i den viktiga processen från bär till böna. Det är inte bara en arbetsintensiv uppgift att bearbeta kaffebären gården, det är inte heller det bästa sättet att garantera kaffebönor av högsta kvalitet. Detta kan ha en negativ effekt odlarnas inkomster om de inte kan sälja sitt kaffe som högkvalitetskaffe.

Under 2009 tog småodlarna i AAA-gruppen i Jardín upp frågan om kooperativ bearbetning av kaffet med Nespresso. Nespresso inledde tillsammans med regionala och nationella jordbruksorganisationer, icke-statliga organisationer, internationella utvecklingsorganisationer och våra kaffeleverantörer ett samarbete som syftar till att bygga en central bearbetningsanläggning för kaffeodlarna i Jardín.

Grundstenen lades i juli 2010 och den centrala bearbetningsanläggningen stod klar i november 2010. Projektet innebär ett antal fördelar för odlarna, deras familjer och för miljön. grund av bättre bearbetningstekniker gör de nya anläggningarna det inte bara det möjligt för kaffeodlarna att fördubbla sin produktion av kaffe av AAA Sustainable Quality™-standard, något som ger dem ett bättre pris och högre inkomst, de kan också lägga mer tid att ta hand om sina odlingar. Det finns även en personlig fördel. bearbetning och torkning av kaffebönorna nu sköts av anställda de centrala anläggningarna får odlarna mer tid att tillbringa med sina familjer. För miljön innebär det en fördel avfallsvatten bearbetas den centrala anläggningen och bärrester från bearbetningsprocessen används som kompost. Allt detta hjälper småodlare i Jardín att producera kaffe av högsta kvalitet med mer hållbara metoder. Det innebär att de kan höja sina inkomster och säkra en bättre framtid för sig själva och sina samhällen.Berättelse: Luis Alfonso, kaffeodlareJag har arbetat med Nespresso sedan starten. Min dotter studerar för att bli sjuksköterska och jag har tre andra barn som fortfarande går i skolan. Inget av mina barn arbetar längre gården. Jag går upp klockan fem varje morgon, mjölkar korna och tar med mig frukost till mina arbetare. Tidigare var jag tvungen att arbeta hela dagen, fram till klockan fem eftermiddagen, men nu bearbetar jag inte längre mina egna kaffebär. De levereras direkt till kooperativet när de har skördats och jag har tid över för att odla mina egna grönsaker och bananer.

När jag fortfarande bearbetade mitt eget kaffe var jag tvungen att tröska och jäsa dem direkt efter skörd, för att kunna avlägsna fruktköttet, samma sätt som man värmer upp en tomat innan skinnet avlägsnas. Jag var sedan tvungen att tvätta bönorna inom tolv timmar (innan de börjar ruttna) och köra dem genom ett vattenbaserat sorteringssystem för att skilja de bra bönorna från resten - det övermogna kaffet flyter och går en annan väg än det andra. Sedan vidtog torkningsfasen, i ett rent utrymme. När detta görs är kaffet alltid som en svamp som absorberar allt omkring sig. Om du t.ex. torkar det tillsammans med tvätt som hänger tork under glastak tar det smak av tvättmedel.

Luis Alfonso, kaffeodlare, Jardín 

Utdrag ur Julien Bourés artikel i Nespresso Magazinesavoir plus

Vi hjlper kaffeodlarna att frbttra sina affrskunskaper i Hueheutenango, Guatemala

Nespresso

Vi hjälper kaffeodlarna att förbättra sina affärskunskaper i Hueheutenango, Guatemala

Läs Läs event Allt om detta ämme

Arkiv

Allt om kaffe Mer Mer

© Nestlé Nespresso S.A. 2010 . Nespresso Policy . Terms & Conditions . About us . Glossary . Nespresso Websites
Opsone Fcinq