U bent hier : Home > Koffie > De toekomst van onze topkoffie(s) veiligstellen
Koffie  

De toekomst van onze topkoffie(s) veiligstellen

  Koffie      Boeren    

Slechts 1 tot 2% van alle koffie ter wereld is van uitzonderlijke kwaliteit en beantwoordt aan het smaak- en aromaprofiel waaraan koffie uit onze Grand Cru-collectie moet voldoen. Koffie van hoogwaardige kwaliteit produceren is echter een uitdagende onderneming.


Koffieboeren, vooral de kleinere boeren, zijn heel gevoelig voor de onstabiele marktomstandigheden voor koffie, onvoorspelbare weerpatronen en stijgende kosten voor het teel- en boerenbedrijf. Bovendien hebben de effecten van armoede en verstedelijking in bepaalde koffieproducerende regio's de toekomstplanning van koffieboeren zwaarder gemaakt.Het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program zag het licht in 2003 en was bedoeld om zowel de toekomst van onze koffiesoorten van topkwaliteit veilig te stellen als de levenskwaliteit van de koffieboeren te garanderen.Dit unieke programma werd ontwikkeld in samenwerking met de toonaangevende milieuorganisatie de Rainforest Alliance. Het programma ging meer dan zeven jaar geleden van start en bouwt verder op de expertise en jarenlange ervaring van beide organisaties, zodat de relatie met de koffietelers nu beter (eerlijker) is terwijl de natuur wordt beschermd en de productie van hoogwaardige koffie worden gegarandeerd. Deze gedeelde missie is gericht op continue verbetering waarbij de boer het tempo bepaalt. De drie ‘A’s van het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program staan voor de fundamentele principes waarop we ons baseren:

Eerste A: Kwaliteit. Boeren ondersteunen om best practices uit te werken op het gebied van de koffieteelt en zo de toelevering van koffie van sublieme kwaliteit veilig te stellen.

Tweede A: Duurzaamheid. Boeren ondersteunen om een milieuvriendelijkere en sociaal verantwoorde manier van werken te ontwikkelen.

Derde A: Productiviteit. Boeren ondersteunen om hun productiviteit te verbeteren en kostenbesparende initiatieven toe te passen voor een hoger netto-inkomen.Nespresso heeft zich voorgenomen om tegen eind 2013, 80% van zijn koffie in te kopen via het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programma. Eind 2012 kocht Nespresso al 68% van zijn koffie van circa 52.000 koffietelers die aan het programma deelnemen.savoir plus

AAA: Nespresso's engagement op lange termijn met de boeren

Nespresso

AAA: Nespresso's engagement op lange termijn met de boeren

Lezen Lezen event Alles over dit onderwerp

Archief

Alles over koffie Meer Meer

© Nestlé Nespresso S.A. 2010 . Nespresso Policy . Terms & Conditions . About us . Glossary . Nespresso Websites
Opsone Fcinq