U bent hier : Home > Over ons > Ecolaboration™
Over ons  

Ecolaboration™

Samen kunnen we de toekomst duurzamer maken


“Binnen de Nespresso gemeenschap hebben we één woord waarmee we onze benadering van duurzaamheid en het creëren van meerwaarde voor de samenleving aanduiden: Ecolaboration™."Ecolaboration™ betekent samenwerking met onze partners om de toekomst van onze Grand Cru-koffiesoorten veilig te stellen voor koffieliefhebbers over de hele wereld, om de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op de samenleving en het milieu te beheersen en om de leefomstandigheden van koffieboeren en hun gemeenschappen te verbeteren.

Ecolaboration™ is een project van Nespresso dat moet leiden tot een duurzamere bedrijfsvoering. Dit project is in 2003 van start gegaan met de lancering van ons unieke AAA Sustainable Quality™ Program en kreeg in 2009 vorm met de lancering van het Ecolaboration™-programma. Op dit moment staan de volgende drie aandachtspunten centraal: koffie, capsules en de kooldioxidevoetafdruk.- Koffie: in 2013 moet 80% van onze koffie afkomstig zijn van het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Coffee Program en moet deze koffie bovendien het Rainforest Alliance-keurmerk hebben.

- Capsules: in 2013 moeten we inzamelsystemen hebben geïmplementeerd waarmee we onze inzamelcapaciteit van gebruikte capsules voor recyclingdoeleinden verdrievoudigen tot 75%.

- Kooldioxide: tussen 2009 en 2013 moet kooldioxidevoetafdruk van elke kop koffie met 20% zijn afgenomen.Deze drie centrale aandachtpunten zijn van essentieel belang voor Ecolaboration™, maar vormen slechts een deel van het project als geheel: we zijn er ook op gericht duurzaamheid een integraal onderdeel te laten worden van de beslissingen die we dagelijks nemen. We zijn bijvoorbeeld begonnen met het ontwikkelen van geavanceerdere manieren om de milieueffecten te meten van onze activiteiten op het gebied van onder andere het beheer en winstgevendheid van koffieboerderijen, water en biodiversiteit. We hebben een nieuw bedrijfsbreed initiatief gelanceerd dat we MyEcolaboration™ hebben genoemd. Het doel van dit initiatief is om onze werknemers te stimuleren ideeën naar voren te brengen waarmee Ecolaboration™ nog sterker kan worden gemaakt. Daarnaast onderzoeken we nieuwe werkwijzen om nu en in de toekomst grotere meerwaarde te realiseren voor iedereen, van boeren tot clubleden.Nespresso 10 jaar engagement voor duurzame kwaliteit

Nespresso

Nespresso 10 jaar engagement voor duurzame kwaliteit

Lezen Lezen

Archief

Over ons Meer Meer

© Nestlé Nespresso S.A. 2010 . Nespresso Policy . Terms & Conditions . About us . Glossary . Nespresso Websites
Opsone Fcinq