U bent hier : Home > CO2-voetafdruk > Verantwoordelijkheid nemen voor ecologische gevolgen
CO2-voetafdruk  

Verantwoordelijkheid nemen voor ecologische gevolgen

  Koolstof      Milieu    

Wij streven naar verlaging van koolstofemissies in het gehele Nespresso-bedrijf, van de bes tot het kopje en verder.


Wij optimaliseren ook onze algehele milieueffecten door onze bedrijfsactiviteiten te verbeteren. Sinds 2005 gebruiken wij een proces genaamd levenscyclusbeoordeling (Life Cycle Assessment, LCA) om beter inzicht te krijgen in onze milieueffecten. Momenteel worden, naast onze eigen interne beoordelingen, LCA-onderzoeken uitgevoerd door het gespecialiseerde milieuadviesbureau Quantis. Deze onderzoeken geven ons informatie over vijf belangrijke milieueffecten: klimaatverandering, watergebruik, biodiversiteit, energiegebruik en menselijke gezondheid.

LCA is een waardevol hulpmiddel bij het nemen van beslissingen over de beste manier om onze milieueffecten te optimaliseren. Het biedt ons inzicht in hoe wij kooldioxide- en andere broeikasgasemissies genereren die bijdragen aan klimaatverandering. En het helpt ons te begrijpen hoe wij het best onze koolstofemissies in elk aspect van onze bedrijfsactiviteiten, van de bes tot het kopje, kunnen verlagen zonder het milieu elders te belasten.

In 2011 voerde Quantis een nieuw LCA-onderzoek uit, waaruit bleek dat van alle beoordeelde opties om een espressokoffie in een Nespresso-machine te maken, de aluminium Nespresso-capsule die na gebruik wordt gerecycled de optie met de minste milieueffecten is van alle opties die momenteel  beschikbaar zijn. Klik hier voor meer informatie.Sinds 2009 heeft Nespresso de CO2-balans per kop met 20% verbeterd.savoir plus

Levenscyclusbeoordeling

Nespresso

Levenscyclusbeoordeling

Lezen Lezen event Alles over dit onderwerp

Archief

Alles over CO2-voetafdruk Meer Meer

© Nestlé Nespresso S.A. 2010 . Nespresso Policy . Terms & Conditions . About us . Glossary . Nespresso Websites
Opsone Fcinq